מתכון לחלה מושלמת לערב הפרשת חלה
רוצה להכין חלות מדהימות, טעימות ואווריריות לערב הפרשת חלה? הנה מתכון מנצח ופשוט:
מצרכים:
- 2 קילו קמח לבן מנופה
- 4 כפות שמרים יבשים
- כוס סוכר
- 2 כפות מלח
- 2 כוסות שמן קנולה
- 5 כוסות מים פושרים (בערך)
- ביצה טרופה להברשה
- שומשום / פרג לקישוט
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים.
- מוסיפים שמן, מלח ומים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מתפיחים מכוסה כשעה עד להכפלת הנפח.
- מפרישים חלה עם הברכה המתאימה.
- מחלקים את הבצק לחלקים, יוצרים צמות, מניחים בתבנית ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה.
שתהיה הפרשת חלה מבורכת, טעימה ושמחה!